maanantai 7. lokakuuta 2013

Falafel ja minttu-jogurttikastike

En ole mikään mestari kasvisruokien tekemisessä, mutta rohkaistun kokeilemaan, kun Pirkka-lehden syyskuussa oli niin herkullisen näköinen falafel-resepti. Alkuperäisen reseptin löytää myös netistä lehden lisäksi täältä. Muokkasin reseptiä hieman oman mieltymyksen ja sen mukaan, mitä mun keittiöstä sattui löytymään.

Falafel ja minttu-jogurttikastike

Minttu-jogurttikastike

200 g turkkilaista jogurttia
2 tl hunajaa
1 tl kuivattua minttua
puolikkaan sitruunan mehu
0,5 tl suolaa

Kannattaa aloittaa kastikkeen valmistuksella, sillä sen on hyvä antaa hetken maustua jääkaapissa. Sekoita ensin kaikki muut ainekset paitsi turkkilainen jogurtti keskenään, jotta kastikkeesta tulisi mahdollisimman tasainen. Lisää lopuksi turkkilainen jogurtti ja anna maustua jääkaapissa hetkisen.

Falafel-pullat

1 purkki kikherneitä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 muna
1,5 dl persiljaa
1 dl korppujauhoja
puolikkaan sitruunan mehu
0,5 tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään blenderissä tai sauvasekoittimella. Yritin ensin sekoittaa ainekset blenderissä, mutta ainakaan mun blenderi ei tykännyt silputa näin vähän nestettä sisältävää massaa, joten sauvasekoitin pääsi hommiin. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja paista miedolla lämmöllä paistinpannulla.






Ruoalla ei saa leikkiä, mutta kai vähän torneja saa rakentaa?



No nyt vasta huomaan, että ompas aneemisen pieni annos mulla! Mutta kipeenä ei vaan ihan niin hyvin ruoka maistu kuin terveenä ja reippailevana.


 
Helppoa, edullista, terveellistä ja herkullista! Tämä kuulema pääsee sille listalle, jota voi tarjota jos tulee ystäviä kylään. Eli kamuseni, TERVETULOA! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti