tiistai 3. lokakuuta 2017

Flunssan kourissa

Voi mun olisi pitänyt pysyä koko viikonloppu vaan peiton alla! Nyt nimittäin perjantaina tuntunut käheys ja voimattomuus on muuttunut nuhaksi ja vedottomuudeksi. Onneksi sentään jätin treenit välistä, mutta kaupungilla seikkailutkin olisi voinut jättää välistä. Mutta hyvähän se näin jälkikäteen on sitä pohtia. 


Nyt illalla kävin apteekissa ostamassa paikallista buranaa ja D-vitamiinia. Apteekkari puhui sujuvasti ranskaa, minä englantia ja tulimme ihan hyvin juttuun. Hän kuitenkin väitti, että Ranskassa ei saa ilman reseptiä vahvempaa D-vitamiinia kuin ainoastaan 5 mikrogramma/tabletti. Pohjoismaissa en edes osta miedompaa kuin 25 mcg/tabletti, sitä tosin syön vain talvisin, kun aurinkoa ei näy. Täytyy alkaa metsästää netistä, mistä täältä saisi vähän vahvempaa nyt kuitenkin. En ole itse mikään ekspertti näissä asioissa, mutta kerran kun keskustelin yhden lääkärin kanssa, hän sanoi, että ilman muuta voi ottaa vaikka 50 mcg/päivä.

Ajattelin nyt hoitaa flunssan appelsiinimehun C-vitamiinilla, D-vitamiinilla ja kaupan valmiilla kasvissosekeitolla sekä pitkillä yöunilla.


Mutta! Alanko jo ranskalaistua? Täällä ihmiset kulkee aina patonki kainalossa, niin piti sitten itsekin.


Toivottavasti muut on hyvässä terveystilassa! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti