maanantai 23. lokakuuta 2017

Ihana viikonloppu Pariisissa


Pakko sanoa, että viime perjantai meni vähän sumussa. Mulla oli aamukuuden lento Frankfurttiin, joten kello soi jo neljältä. Onneksi mun unenlahjat toimi niin taksissa kuin lentokoneessakin, joten ihan niin kova päivä ei ollut kuin yllä oleva unisesti feikattu kuva antaa viitteitä :D

Mulla oli ystäviä käymässä pitkän viikonlopun verran Pariisissa <3 Aivan ihanaa. Kyllä hyvät ystävät vaan on kullan arvoisia. Ja hyvin pärjättiin 30 m3 minikämpässä. Vuoroteltiin lattialla, patjalla nukkuvan paikkaa ja tiskivuoron suorittajaa sujuvasti. Ostettiin myös tiimihuivit.


Ihanaa kun mäkin sain kokea Pariisin "turistin" silmin (vaikka toinen ystävistäni on kyllä valovuoden verran tottuneempi Pariisin kävijä kuin minä). Mä en nimittäin ole oikein ainakaan vielä aktivoitunut nähtävyyksien katseluun, vaan olen lähinnä keskittynyt siihen töihin menevään bussiin, lähiruokakauppaan ja nukkumiseen töiden ohella. Lauantai oli meidän ainut kokonainen päivä yhdessä. Aloitettiin päivä A:n lähileipomosta hakemilla herkuilla ja ihanan pitkällä meikkituokiolla. Vähän ennen puolta päivää lähdettiin lompsimaan kohti Pariisin suurinta hautausmaata ja moikkaamaan Jim Morrisin hautaa Père Lachaisen hautausmaalle. Tämä oli ensimmäinen asia, jonka S:n työkaveri kertoi Pariisista, joten olihan se käytävä katsomassa. Menomatkalla löysimme pieniä, supersöpöjä vaatekauppoja, joten matka meni mukavan rauhallisesti.


Itse hautausmaa on aika erilainen siihen verrattuna mitä Suomessa on. Osa haudoista näytti aivan kuin pieniltä mökeiltä. (Tai aivan kuin suoraan kauhuleffasta.)


Tässä itse Jim Morrisin hauta.


Hautausmaan jälkeen suuntasimme takaisin eläväisemmän elämän pariin ja kävimme syömässä sipulikeitot ranskalaisittain!


Lounaan jälkeen suuntasimme paikalliselle Stockalle. Kävimme myös paikallisessa Herkussa ihmettelemässä tarjontaa. Sieltä löytyi ihan meille tuntematon vihannes - crosne ranskaksi - eli ihmeisesti kiinalainen artisokka? Vielä ei ostettu, mutta ehkä pitää etsiä joku resepti ja kokeilla. Sen verran eksoottinen kaveri kyseessä.


Paikallisen Stockan suklaaosastolla oli myytävänä meikkipaletin näköisiä karkkeja.


Paikallinen Stocka on tosiaan Galeries Lafayette. Illan lopuksi kiipesimme Montmatren kukkulalle ja kävimme ihastelemassa kukkulan päällä olevaa Sacré-Cœur kirkkoa sisältä. Kuvia en ottanut sieltä sisältä, mutta todella hieno kirkko niin sisältä kuin ulkoa.


Montmartren kukkulalta on ihan loistavat näkymät koko Pariisiin. Siellä oli myös koko joukko porukkaa, musiikin soittajia ja oluen myyjiä (erittäin ennakkoluuloja herättäviä kuljeskelijoita, jotka yrittävät suoraan keissistä myydä bisseä).


Illan lopuksi olimme kuin olimmekin nälkäisiä, joten piipahdimme vielä päivän toiseen kertaan raflassa syömässä (#lomailuluksusta). Otin tartarpihvin ranuilla ja jälkkäriksi crème brûléen.


Oikein très bien viikonloppu! Näitä lisää <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti