keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Tapas ja Louvre


Mä oon löytänyt parhaan tapaspaikan Pariisista. Se on Les Piéntos, joka sijaitsee osoitteessa 8 rue des Lombards. Ollaan käyty lähiaikoina aika reippaasti nauttimassa tapaksia ja tänään oli jo viikon sisään toinen kerta kun kävin tässä paikassa.



Tapasten jälkeen mahat täynnä suunnattiin kohti Louvrea. Kello oli jo neljä ja museon sulkemisaikaan siis pari tuntia aikaa, joten jonoa ei oikeastaan ollut lainkaan. Sisäänkäynnissä oli samanlainen turvatarkastus kuin lentokentällä, mutta onneksi omat vedet sai sentään ottaa mukaan.


Ajateltiin heti ensimmäisenä tsekata Mona Lisa, se kun tuntuu jotenkin olevan se must nähtävyys Louvressa. Sinne olikin kunnon kyltit museossa, joten paikanpäälle oli helppo löytää. Mutta yhtä helppoa ei ollut Monista moikata, sillä ihmiset otti siitä kuvia kuin rokkistarasta. Alla oleva kuva kuvaa tunnelmaa, taustalla siis Mona Lisa. Mona Lisa ei kuitenkaan luonut mulle riittävästi fightin spriritiä, jotta olisin tunkaissut väkijoukon läpi lähempää tuttavuutta tekemään.


Alla parhaat palat Louvresta lähes paremmuusjärjestyksessä!

1. Guido Renin Enlèvement d'Hélènen apina joka moikkaa koiraa.



2. Fogginan Sanglier eli villisika vuodelta 1684 oli mukavan näköinen.



3. Ruotsalaisen Sergelin Centauri oli myös hauska.


Meille riitti kyllä hyvin tämä parin tunnin visiitti tällä kertaa. Innokkaita japanilaisia turistilaumoja ryhmän johtajineen, napit korvissa selostusta kuunnellen ei ollut yhtä eikä kahta vaan ainakin kymmenen. Taulujen ja patsaiden paljous oli myös lievästi museum hangoveria aiheuttava asianhaara. Aion kyllä mennä uudestaan. Kaikkia kippoja ja kuppeja ei tullut vielä nähtyä. Kiitos ystäväni H. kippokuppimuseo -sanan kehittämisestä Kreikassa vuonna 2015. Omistan yhden kippokuppikuvan sulle.


Eipä siinä. Voin kyllä suositella Louvrea, mutta ei kannata missään päiväunelmissakaan tutustua koko laitokseen yhdellä kerralla. Enkä suosittele juomaan edes sitä yhtä ainutta olutta ennen visiittiä, koska se tekee museum hangoverin saapumisen tavanomaistakin todennäköisemmäksi.

Puss och kram från Paris <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti