maanantai 4. joulukuuta 2017

Kreikkalainen perunapata (vegaani)



Ostin viime viikonloppuna Jean-Christian Juryn Végan keittokirjan, joka nimensä mukaisesti on täynnä vegaaneja reseptejä. Ihan tarkoituksella ostin ranskankielisen keittokirjan, koska ajattelin, että siitä opin ruokaa laittaessa myös ranskaa. Ensimmäinen resepti, jota kokeilen kirjasta, on kreikkalainen perunapata, maustettuna kalamata-oliiveilla ja aunrinkokuivatuilla tomaateilla.


Ainekset:
4 rkl oliiviöljyä
8 perunaa
noin 200 g aurinkokuivattuja tomaatteja
noin 200 g kalamata oliiveja
louraus punaviiniä
2dl kasvislientä


Leikkaa perunat neljännesosiksi, silppua valkosipuli ja pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi. Lisää perunat yhdessä oliiviöjlyn kanssa isoon kattilaan ja kuullota hetki. Lisää siten valkosipulisilppu kattilaan ja kuullota vielä muutama minuutti. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, oliivit, punaviini sekä kasvisliemi. Anna kiehua matalalla lämmöllä noin 30 minuuttia kunnes perunat on pehmeitä. Nauti!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti