torstai 4. tammikuuta 2018

Marokkolaiset porkkanat "tofotalla" (vegaani)


Aamulla mainitsinkin jo, että sain joululahjaksi Ylva Bergkvistin reseptikirjan "Vego på 30 minuter". Kirjassa on sata erilaista kasvisruokareseptiä - osaa vegaaneja, osa lakto-ovo-vegetaristisia. Olen kokeillut nyt kahta reseptiä ja innokkaana odotan, että pääsen testaamaan vielä lisää. Jopa S tykkäsi. Tämä resepti on mun muokkaama versio alkuperäisreseptistä. Vaihdoin bulgurin riisiin, jotta ruoasta tulisi gluteeniton. Lisäksi mulla ei ollutkaan kaapissa sahramia, joten se jäi puuttumaan mun annoksesta. Kikherneet korvasin keltaisilla, ruotsalaisilla herneillä.

Ainekset:

Marokkolaiset porkkanat
500 g porkkana
5 valkosipulin kynttä
Mausteet:
      1 tl kanelia
      1 tl inkivääriä
      1 tl paprikapulveria
      2 tl kuminaa
      2 tl korianteria
oliiviöljyä
400 g murskattua tomaattia
2,5 dl vettä
400 g esikeitettyjä keltaisia herneitä (tai kikherneitä)
2 rkl mantelivoita
agavesiirappia
suolaa ja pippuria
tuoretta korianteria (valmiin ruoan päälle)

"Tofotta"
300 g silkes tofua
0,5 sitruunan mehu ja kuori 
suolaa

Lisuke
riisiä
(0,5 g sahramia)



Resepti:

Kuori porkkanat ja pilko ne noin 5 cm pituisiksi ohuiksi levyiksi. Kuori myös valkosipuli. Keitä porkkanoita ja valkosipulia suolalla maustetussa vedessä noin 7 minuuttia. 

Keitä riisi (alkuperäisessä bulgur) ja lisää siihen halutessasi sahrami.

Paahda kaikki mausteet isolla pannulla (parisen minuuttia). Lisää sitten öljy, porkkanat, valkosipuli ja  kuullota parisen minuuttia. Lisää tomaatit, vesi ja herneet (alkuperäisessä kikherneet) ja anna kiehua noin 10 minuuttia. 

Mausta mantelivoilla, agavesiirapilla, suolalla ja pippurilla.

Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista siitä mehu. Vaahdota tofu yhdessä sitruunamehun ja sitruunan kuoren kanssa sähkövispilällä tuorejuuston näköiseksi massaksi. Mausta lopuksi suolalla.

Tarjoile yhdessä tuoreen korianterin ja sitruunaviipaleen kera. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti