tiistai 9. tammikuuta 2018

Porkkanakeitto appelsiinilinsseillä (vegaani)

Ja vielä jatketaan Ylva Bergkvistin kirjan "Vego på 30 minuter" reseptillä. Nämä vaan onnistuu joka ikinen kerta tähän mennessä! Tällä kertaa tein porkkanakeiton, joka sopii kylmiin talvikeleihin kuin nenä päähän.



Porkkanakeitto appelsiinilinsseillä

Raaka-aineet

Keitto:
1 kg porkkanoita
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
noin 50 g inkivääriä
1 kasvisliemikuutio
1 tl kuminaa jauhettuna
1 tl korianteria jauhettuna
1 l vettä
suolaa

Linssikuorrute:
1 dl linssejä
1 ruukku korianteria
1 kevätsipuli
0,5 appelsiinin mehu
1 tl chilipaloja (jos haluaa tulista)
1 tl kuminaa jauhettuna
suolaa

Koristeeksi ja mauksi:
oliiviöljyä
vegaanista jogurttia (mulla oli lupiinijogurttia)
tuoretta korianteria
kevätsipulia

Ohje:

1. Kuori ja pilko porkkanat. Kuori myös sipuli ja valkosipulit ja pilko ne pieniksi paloiksi.

2. Kuori inkivääri ja raasta se. Purista inkivääristä mehut ja ota ne talteen. Heitä kuiva inkivääripallo biojätteeseen.

3. Kuullota sipuli ja valkosipuli isossa kattilassa. Lisää sitten mausteet, paista parisen minuuttia. Lisää vesi, kasvisliemikuutio, inkiväärimehu ja porkkanat. Keitä noin 15 minuuttia.

4. Keitä (/ lämmitä esikeitetyt) linssit suolalla maustetussa vedessä. 


5. Silppua korianteri ja pilko kevätsipuli hienoksi. Sekoita muiden appelsiinimarinadin ainesten joukkoon. Mausta suolalla.


6. Sekoita porkkanakeitto hienoksi tehosekoittimessa, monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella ja mausta tarvittaessa suolalla.

7. Asettele keitto lautasille, kuorruta linssiseoksella ja koristele jogurtilla, korianterilla, oliiviöljyllä ja kevätsipulilla. Voilá!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti