sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Singapore


Kulunut viikko on ollut poikkeuksellisen raskas ja vähäliikuntainen. Me oltiin nimittäin viikon työreissulla Aasiassa. Viikko alkoi jo sunnuntai-iltana, kun hypättiin Singaporen koneeseen. Yö lentokoneessa meni yllättävän mukavasti ja sain nukuttua suurimman osan matkasta. Unirähmää silmistä hieroen marssin Singaporen maaperälle. Passintarkastuksessa sain rajavartion nauramaan, kun unisella äänellä toivotin ensin hyvät huomenet hänelle, jonka pian korjasin sanomalla hyvää iltapäivää tajutessani paikallisen ajan olevan kello viisi iltapäivällä. 



Matkasimme suoraan kentältä officelle, jossa valmistauduimme seuraavan päivän töihin. Illalla kävimme ainoastaan hotellin katolla olevalla terassilla drinkeillä sekä raflassa syömässä. Ilma oli mitä ihanin (niinkuin aina Singiksessä - kylmyysennätys on +19,5 C).



Unta piti yrittää saada Euroopan aikaa siinä iltapäivän lopussa - ja yllättävän hyvinhän se onnistui. Seuraava työpäivä alkoi Euroopan aikaa siinä puolen yön aikaan. Heräsin kuitenkin jo ennen kellon soittoa, noin kl 04:00 paikallista aikaa. En saanut enää unenpäästä kiinni, joten tein kevyen aamutreenin hotellin katolla sijaitsevalla näköalasalilla. Crossailin hetken, jonka jälkeen valmistelin kroppaa päivään aamujoogalla.



Hieman ihmeissään kroppa kyllä oli. Mutta kaksi yötä peräkkäin nukkuneena ei siinä sen ihmeempiä ollut. Singaporen hotellin vieressä palvelee Ikea, joten ihan hirveä koti-ikävä ei vielä tässä vaiheessa tullut.



Ihmeellisin ruoka, mitä Singaporessa näin, oli aamiaispöydässä tarjoiltu kalapuuro. En maistanut. Mutta viereistä "tavallista" puuroa maistoin. Tämä oli ilmeisesti veteen tehtyä riisipuuroa. Makuelämys ei ollut mikään huikea.


Muuten ruoat oli oikein hyviä ja kasvispainotteisia. Lemppariruokani oli ehdottomasti Chai Tow Kway (riisi-retiisi palloista koostuva munakas), jota sain maistella loungessa lähtiessämme Singaporesta.  



Myös Yam Cake (jamssista ja riisijauhosta tehty sitkeä kakku) oli yllättävän hyvää. Yam Caken kanssa sai valita makumieltymystensä mukaan dippikastikkeeksi joko siirappista, makeaa kastiketta sekä tulisen punaista soossia.



Peruslounas vaikuttaa koostuvat paistetuista kasviksista, nuudeleista ja kaikenlaisista friteeratuista palleroista, jotka useimmiten sisältävät joko kasviksia tai kalaa. Kahvitauolla kahvipullien sijasta tarjolla oli dippailtavia, friteerattuja palleroita.


Toisena iltana ehdittiin vähän leikkiä turisteja. Käytiin Marina Bay hotellin raflassa, hotellin 57:ssä kerroksessa. Oikein mukavat näköalat ympäri Singaporea. Hieman olisi tehnyt mieli pulahtaa infinity pooliin, mutta uikkarit jäi omalle hotellille ;)


Singaporesta matka jatkui pikareissulle Shanghaihin, siitä seuraavassa reissupostauksessa lisää ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti