maanantai 19. helmikuuta 2018

Kukkakaalicurry (vegaani)


Mulla onkin enää alle kaksi viikkoa Pariisia tälle kertaa jäljellä. Siispä eilen tutkailin ruokakomeron sisällystä ja etsin inspiraatiota googlettelemalla ainesten nimiä, joita mun kaapista jo löytyi. Pienen etsinnän jälkeen päätin, että seuraavat kokkailuni tulevat olemaan kukkakaalicurry, linssi-kookoskeitto, hernekeitto ja kookos-riisipuuro.


Kukkakaalicurry

2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
1 kuasvisliemikuutio
1-2 dl vettä
500 g porkkanaa
1/2 iso kukkakaali (tai 1 pieni)
4 dl kookosmaitoa
4 dl tomaattimurskaa
4 dl kasvisjogurttia (itse käytin soijajogurttia)
200 g pinaattia
currya
kardemummaa
kanelia
inkivääriä
suolaa

Paloittele sipulit ja valkosipulit pieniksi paloiksi ja kuullota ne öljyssä kattilassa. Pilko porkkanat pieniksi siivuiksi (itse en edes kuorinut porkkanoita, ainoastaan huuhtelin). 

Lisää tässä vaiheessa mausteet ja sekoita huolella. En laittanut mitään mausteiden määriä ohjeeseen, koska se riippuu niin mausta. Mutta on hyvä aloittaa vaikkapa 1 rkl currya ja 1 tl jokaista muuta maustetta. Mausteita voi sitten lisätä myöhemmin, kun maistelun aika koittaa.

Lisää porkkanat, kasvisliemikuutio ja hieman vettä kattilaan. Paloittele kukkakaali suuhun mentävän kokoisiksi palasiksi ja lisää kattilaan. Lisää tässä vaiheessa myös kookosmaito ja tomaattimurska.

Kiehauta seos ja lisää lopuksi jogurtti ja pinaatti. Anna kiehahtaa ja nauti!


Curryn voi syödä ihan sinällään, hieman kuin pataruoan, mutta itse tykkään syödä jotakin lisuketta kuten leipää tai riisiä curryn kera. Tällä kerralla kaapissa oli jo valmiina riisiä, joten se oli luonnollinen valinta.


Bon appetit! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti