maanantai 8. heinäkuuta 2013

Vesimeloni-lime jäädyke

Kesällä tekee mieli herkutella! Ainakin mulle maistuisi jäätelö melkein hetkenä minä hyvänsä. Joskus kuitenkin kaivannee jotakin kevyempää ja terveellisempää vaihtoehtoa. Tein vesimeloni-lime jäädykettä jokin aika sitten. Se oli oikein helppo tehdä ja maistui hyvin muillekin kuin itselleni!


Vesimeloni-lime jäädyke

Puolikas iso vesimeloni
3 limeä
0,5 dl sokeria


Ensin keitin pienen sokerisiirapin lisäämään herkun makeutta. Tämän voi toki tehdä ilmankin sokerisiirappia tai sitten voi kokeilla loihtia makeutta lisää makeutusaineella esim. erytritolilla. Nyt kuitenkaan käsiini ei sattuntu erytritolia, joten sokerilla mentiin! Sokerisiirapin keitin heittämällä kattilaan 0,5 dl sokeria ja 0,5 dl vettä ja keittelin miedolla lämmöllä kunnes seos sakeutui siirapiksi.

Seuraavaksi puristin limeistä mehut ja laitoin ne sekoittimeen yhdessä paloitellun vesimelonin kanssa. 



Lopuksi laitoin seoksen alumiinisessa kakkuvuoassa pakastimeen. Jäädyke saa olla pakastimessa melko kauan, noin kolme-neljä tuntia. Seosta täytyy sekoitella välillä, jotta se ei mene kiteiseksi. Noin puolen tunnin välein sekoittelu toimi hyvin!


Koristelin tarjoiluastiat upottamalla reunan ensin veteen ja sitten sokeriin. Kippojen reunoja koristamaan päätyivät myös pienet vesimelonin palat :)

Pieniltä keittiöonnettomuuksilta ei vältytty tälläkään kertaa - kiitos aivojani nopeammin toimivat käteni! :D

 

2 kommenttia:

  1. Kait mä palailen sitten syksyllä blogin ääreen, kun on aikaa/jaksamista ja jotain kirjoitettavaa. Millos hait siihen fitnessmallikisaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonni hyvä juttu! :) Mä hain siihen nyt viime keväänä, mut ei se näköjään ollu mua varten...

      Poista