lauantai 6. tammikuuta 2018

Vegaani nakkikioskiruoka MUMS ♡

Jos olet vegaani ja mieli tekee kunnon snägäriruokaa, kokeile tätä!


Muuuums muuta ei voi sanoa kun tätä saa lautaselle. Kyseessä on siis yksi mun uuden ruokakirjan ohjeista (Ylva Bergkvist "Vego på 30 minuter"). Toisin kuin edellistä reseptiä, tätä en tainnut muokata ollenkaan alkuperäisestä.



Vegaanit kimchiranskikset sienillä ja pak choilla

Raaka-aineet:

Itse ruoka
600 g ranskalaisia perunoita
400 g sieniä (esim. herkkusieniä)
1 valkosipulin kynsi
300 g pak choi
1 rkl soijakastiketta
suolaa ja pippuria
silkes tofua ja kevätsipulia koristeluun

Kimchimajoneesi
1-2 dl kimchiä
1 dl majoneesia (munatonta)
(suolaa)

Ohje:

1. Lämmitä uuni ja paista pakastetut ranskanperunat paketin ohjeen mukaan. 

2. Puhdista sienet ja pilko ne hyvin reiluiksi palasiksi. Suikaloi pinaattikiinankaali ja pilko valkosipulin kynnet. Paahda sieniä pannulla pari minuuttia. Lisää öljy, valkosipuli ja kiinankaali. Paista kunnes kiinankaali on pehmentynyt. Lisää lopuksi soijakastike ja mausta pippurilla.

3. Sekoita kimchi majoneesin kanssa. Lisää kimchiä sen mukaan kuinka vahvan makuisen majoneesin haluat. Mausta halutessasi suolalla.

4. Pilko kevätsipuli.

5. Kun ranskanperunat ovat kypsiä, levitä sieni-kiinankaali seos perunoiden päälle. Levitä hieman majoneesia ruoan päälle, mutta tässä pitää olla varovainen, ettei majoneesia tule liikaa - muuten voi tulla liian tuhdin makuinen ruoka. Laita loppu majoneesi kulhoon, jotta sitä voi lisätä maun mukaan pöydässä lisää. Murenna tofua koko komeuden päälle ja koristele kevätsipulilla. Voilá!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti