maanantai 6. toukokuuta 2013

Juoksuintoa!

Juoksukärpänen puri ja kovaa viime viikonloppuna, kun oltiin suunnistamassa Ruotsissa. Olen nuorempana juossut paljonkin, mutta sittemmin juoksu on jalkavaivan takia jäänyt ja pyöräily ja sali ovat astuneet kuvioihin. Viikonloppuna oli kuitenkin niin hauskaa juosta, että aloin ajattelemaan kuinka hauskaa se olisi jos pääsisi vielä vähän kovempaa! =)


Otan nyt tavoitteeksi suunnistaa syksyllä 8 min/km. Maastotyyppiä tälle vauhdille en jaksa määritellä, mutta jos edes jossakin maastossa syksyllä tähän vauhtiin pääsisin, niin olisin huippisiloinen! Nyt viime lauantaina köpötin 8,8 min/km vauhtia. Maasto oli kyllä melko hyväkulkuista.


Aloitan nyt juoksemisen salitreenin ohessa. Kaverini opastamana aloitan juoksuharjoitteluni niin, että ensimmäisellä viikolla juoksen neljä kertaa 20 minuuttia tasavauhtisesti kevyen reippaasti. Toisella viikolla juoksen neljä kertaa 30 minuuttia samalla tavalla. Kolmannella viikolla katsellaan tilannetta uudestaan ja otetaan vähän eri pituisia ja eri vauhtisia harjoituksia mukaan. 

Ajattelin nyt treenata niin pitkään kunnes jalkavaiva taas tulee esiin ja sitten varaan taas ajan lääkärille ja vaihdan juoksun pyöräilyyn :D Onneksi pyöräilyä mun jalkavaiva ei ole missään vaiheessa haitannut - joskus kävelin keppien avulla, mutta pystyin silti pyöräilemään! Salitreenejä en missään tapauksessa jätä vähemmälle, tämä kevyt juoksuharjoittelu tulee siihen salitreenin kylkeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti