maanantai 2. lokakuuta 2017

Tomaattisoppa linsseillä ja fetajuustolla


Pidän tosi paljon erilaisista keitoista, mutta kun syksy tekee saapumistaan, niin keitot alkavat maistua erityisen paljon. Yksi hyvä soppa, jonka tein Ruotsissa viimeksi, on tomaattisoppa, jossa proteiinina linssejä ja mausteena fetajuustoa.

Tomaattisoppa linsseillä ja fetajuustolla


Raaka-aineet

Rypsiöljyä
1 sipuli
muutama tomaatti
2 pakettia murskattuja tomaatteja
2 rkl tomaattipyrettä
2 kasvisliemikuutiota
2 dl linssejä
1/2 rkl sitruunan kuorta
50 g fetajuustoa
2 rkl kurpitsan siemeniä

Resepti

Pilko sipuli ja tomaatit pieniksi paloiksi. Kuullota sipuli rypsiöljyssä kattilassa ja lisää sitten tomaatin palaset joukkoon. Lisää vähitellen murskatut tomaatit joukkoon (on hyvä, että keitto pysyy koko ajan lämpimänä). Lisää tomaattipyre, kasvisliemikuutiot ja linssit. Anna kiehua matalalla lämmöllä noin 20 minuuttia. 

Paahda kurpitsan siemenet pannulla. Murenna fetajuusto pieniksi hipuiksi. Sekoita lopuksi sitruunan kuori keiton joukkoon. Kaada keitto lautasille ja koristele kurpitsan siemenillä ja juustolla.



Tein keitolle lisukkeeksi gluteenittoman leivän jauhopaketin ohjeen mukaan - siitä tuli yllättävän hyvä!

Alkuperäinen tomaattikeiton resepti löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti