Hyvää huomenta Pariiisista! Tänä aamuna mulla oli kamala nälkä heti herättyä - ihanaa, ruoka ei nimittäin ole nyt flunssassa ollessani meinannut mennä kurkusta alas. Pian taitaa olla siis tämä flunssa taltutettu 😀 Mietin, että mitähän mä tekisin niillä aineksilla, joita jo kotoa löytyy. Perunoita ja kananmunia pällisteltyäni, päätin tehdä espanjalaisen perunamunakkaan eli tortilla de patataksen!
Tortilla de Patatas
Raaka-aineet
2 perunaa
2 salottisipulia
3 valkosipulin kynttä
4 munaa
suolaa
pippuria
Ohje
Kuori perunat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Lisää pannulle voita tai öljyä ja paista perunat pehmeiksi.
Pilko sipulit ja valkosipulit pieniksi paloiksi ja lisää pannulle perunoiden paistamisen loppuvaiheessa. Mausta tässä vaiheessa suolalla ja pippurilla.
Kun sipulit on kuullotettu, lisää munat ja siirtele nopeasti seos munakkaaksi. Anna hyytyä rauhassa matalalla lämmöllä.
Kun munakas on hyytynyt, valuta se lautaselle ja sitten kiepauta takaisin paistinpannulle toisinpäin käännettynä. Anna toisen puolen vielä hyytyä rauhassa hellan jälkilämmöllä.
Nauti lämpimänä tai kylmänä!
Ihanaa viikonloppua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti