lauantai 28. lokakuuta 2017

Tour Saint-Jacques


Yksi hyvä nähtävyys Pariisissa on Tour Saint-Jacques. Ainakin niille, jotka ei tykkää turistiruuhkista eivätkä piittaa vaikka opastus on ranskaksi.


Torni on jäänne 1500-luvulla rakennetusta kirkosta. Kirkko tuhoutui vallankumouksessa vuonna 1797, ainoastaan tämä torni jäi paikalle pystyyn.


Torniin otetaan nettisivujen mukaan ainoastaan viisi henkilöä kerrallaan vierailulle, mutta kyllä meitä ainakin kymmenen ryhmässä oli mukana. Mikäli torniin haluaa kierrokselle, tulee liput varata hyvissä ajoin netistä, sillä lähipäivien kierrokset on usein loppuunmyytyjä.


Meillä oli ihan hirmuisen innokkaat oppaat mukana, ihanaa kuunnella ihmisiä, jotka todella tykkäävät siitä mitä tekevät. Ihan vaikka ymmärsinkin vain murto-osan ranskankielisestä opastuksesta. Olen tosiaan kappaleessa viisi mun Ranska 1 -kirjassa.


Kierroksella tutustuttiin perinpohjaisesti tähän torniin, kävimme parissa eri kerroksessa, joissa oli kuvin esitelty tornin historiaa. Myös erittäin autenttisia, tornista pudonneita palasia oli näytillä.


Toisessa kerroksessa esillä oli myös ikivanhoja pulloja, ei mitään hajua mitä niissä on sisällä. Tornissa on myös joku vanhanaikainen lämmitysjärjestelmä, eli ilmeisesti joku täällä on aikaansa viettänyt aikoinaan. Ja ihanat ikkunat! 


Kierroksen lopuksi päästiin ihan tornin huipulle, joka on 52 m korkeudessa. Mikäli haluaa nähdä Pariisin yläpuolelta rauhallisissa merkeissä (ilman esim Eiffelin turistihulinaa), suosittelen tänne kiipeämistä.


Kovin jalkavaivaisille tätä tornia kyllä ei voi suositella, portaat huipulle nimittäin ovat allaolevan kuvan mukaiset - ja niitä on paljon.


Puss och kram Pariisista mun lempparin, Notre Damen luota!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti