sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Sinisimpukka!

Teimme tosiaan eilen ystäväni syntymäpäivän kunniaksi dinnerin sinisimpukoista!


Ennen ruoanlaiton aloitusta on tarkistettava, että simpukat elävät. Tämä onnistuu kopauttamalla simpukkaa, jos simpukka sulkeutuu, se elää. Ne simpukat, jotka eivät sulkeudu, pitää heittää pois samoin kuin simpukat, joiden kuori on rikkoutunut. Simpukoista myös revitään "parta" irti. Sitten simpukat pestään harjalla.Sinisimpukat kolmelle

1200 g sinisimpukoita
2 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
nippu persiljaa
nippu ruohosipulia
suolaa
pippuria

Laitoimme ison kattilan pohjalle hieman vettä ja pari desiä valkoviiniä. Kun vesi kiehui, lisäsimme simpukat kattilaan. Simpukat kypsyvät höyrystymällä, joten kansi kattilan päälle! Välillä kääntelimme simpukoita kattilassa, jotta kaikki kypsyisivät varmasti tasaisesti. Simpukat ovat kypsiä, kun ne ovat auenneet kunnolla. Siihen menee noin viisi minuuttia. Kaikki simpukat, jotka eivät ole auenneet, pitää poistaa. Sitten lisäsimme pari desia kermaa, nipun hienoksi silputtua persiljaa ja ruohosipulia sekä reilusti suolaa ja pippuria. Annoimme vielä muhia hetken, kunnes otimme simpukat pois ja keitimme vielä kastiketta kasaan.Valmiit simpukat koristelimme vielä persiljalla!


Simpukoiden seuraksi sopii hyvin patonki, jonka päälle voi nostella simpukoita ja johon kastiketta voi dippailla. Lisukkeeksi teimme salaatin kirsikkatomaateista, kurkusta, rucolasta ja babypinaatista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti