torstai 18. huhtikuuta 2013

Täytetyt kesäkurpitsat

Kesäkurpitsakokeilut jatkuvat eilen jauhelihalla täytetyillä kesäkurpitsoilla. 

Jauhelihatäytteiset kesäkurpitsat

1 iso kesäkurpitsa
400 g naudan jauhelihaa
sipulia
valkosipulia
yrttejä (timjami, basilika, rosmariini, persilja, korianteri)
pippurisekoitusta
suolaa

Kesäkurpitsojen kaivertaminen oli hankalampaa kuin mitä olin ajatellut. Kurpitsan kuori menee yllättävän helposti rikki, joten siinä sai olla tarkkana. Kaiversin kurpitsoista niin paljon sisusta pois kuin suinkin uskalsin kuoren rikkoutumisen pelossa. Ota kaiverrettu kurpitsa talteen, sen lisätään jauhelihaseokseen! :)

Kurpitsojen kaivertamisen jälkeen kuullota sipulit. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon yrtit, mausteet ja kuullotetut sipulit sekä kaiverretut kesäkurpitsan sisukset. Laita kaiverretut kesäkurpitsat leivinpaperille ja täytä jauhelihatäytteellä. Anna paistua uunissa noin 20 min. Päälle voi ripotella vielä juustoa, esimerkiksi mozzarellaa! Tämä mun versio oli tällä kertaa aika ripped - ilman juustoa :D







Täytetyn kesäkurpitsan seurana maistuivat uunissa kypsytetyt bataattikohkot ja tomaatti-rukola -salaatti :)

2 kommenttia:

  1. Hei hyvä!! 8) nam nam, mäki haluuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä oon nyt ihan innostunut kesäkurpitsakaverista :D Tehdään näitä joskus yhdessä!!!

      Poista