Olen aina vihannut kesäkurpitsaa, mutta eilen Annu sai mut tykkäämään tästä ihanasta vihanneksisesta! Ihan uskomatonta, kun tehtiin kylmäsavulohi-kesäkurpitsa-pastaa. Tänään innostuin vielä kokeilemaan kesäkurpitsalla ja tein lounaaksi kesäkurpitsa bolognesea :)
Zucchini Bolognese
Bolognese-kastike
400g naudan jauhelihaa
250g miniluumutomaatteja
1 salottisipuli
3 valkosipulin kynttä
timjamia
basilikaa
suolaa
pippuria
Zucchini
1 kesäkurpitsa
1 salottisipuli
1 valkosipulin kynsi
suolaa
pippuria
Ensin valmistin bolognese-kastikkeen. Kuullotin sipulit ja siirsin ne odottamaan siksi aikaa kun paistoin jauhelihan. Jauhelihan kypsennyttyä lisäsin sipulit, tomaatit ja mausteet ja annoin hetken maustua.
Seuraavaksi kuullotin sipulit ja lisäsin kesäkurpitsat mariksi minuutiksi pannulle. Lisäsin joukkoon hieman sormisuolaa pippurisekoitusta.
Sitten vaan kesäkurpitsat ja bolognese-kastike lautaselle, retiisejä, siemensekoitusta ja oliiviöljyä pinnalle ja nauttimaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti