perjantai 5. huhtikuuta 2013

Punajuuri-aurajuustovuoka

Uunissa kypsytetyt punajuuret ovat mun suurta herkkua! Eilen alkoi tehdä mieli punajuuria ja päätin tehdä punajuuri-aurajuustolaatikkoa.

Punajuuri-aurajuustovuoka

800 g punajuuria
2 dl kermaa
400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
170 g aurajuustoa
1 iso sipuli



Homman aloitin kuorimalla punajuuret. Melko sotkuista puuhaa, ei kannata parasta valkoista paitaa laittaa päälle ;)


Pilkoin punajuuret melko ohuiksi viipaleiksi.


Paistoin jauhelihan ja sipulin pannulla.


Sitten lisäsin vuokaan kerroksittain punajuurta, jauhelihaa ja aurajuustoa siten, että päällimmäiseksi kerrokseksi tuli punajuurta ja aurajuustoa. Sitten noin tunniksi uuniin 200 °C lämpötilaan.


Vuoan kaverina toimi mozzrella-basilika-tomaatti -salaatti mustapippurilla ja basilikalla höystettynä :)

4 kommenttia:

  1. Oi kun näyttää hyvältä, vaikka itse en punajuuresta niin välitäkään =)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi nannaa vaikka itse sanonkin :D Tätähän voisi kokeilla muillakin juureksilla ja eri juustovaihtoehdoilla. Toimisikohan bataatti-vuohenjuusto esimerkiksi? :)

      Poista
  2. Varmaan hyvää, valmistus käy vähän helpommin, jos punajuuret ensin keittää (vaikka puolikypsiksi). Kypsistä punajuurista saa kuoren irti ihan hieromalla. Itse käytän pottujen kuorimishanskoja, kilon käsittelee parissa minuutissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tosi hyvä vinkki! Kiitoksia :) Tällä tavalla laatikko kypsyykin nopsammin uunissa!

      Poista