perjantai 15. syyskuuta 2017

Tyrniposset


Ainakin Espoossa, tällä hetkellä on paras aika poimia marjat tyrnipensaista.  Me innostuttiin viime viikonloppuna keräämään marjoja ja mä tein jälkiruuaksi tyrnipossetten. Yleisön pyynnöstä, tyrniposset resepti. (Kiitos Anu yleisön äänestä.)


Tyrniposset (4 annosta)


Raaka-aineet:

4 dl kermaa
1 dl sokeria
1 dl tyrnimehua (noin 2,5 dl tyrnimarjoja)
Hieman vaniljasokeria
Koristeeksi marjoja, esim tyrnimarjoja tai muita saatavilla olevia marjoja

Ohje:

Mikäli käytät tyrnimarjoja etkä valmista mehua, puserra mehu tyrnimarjoista tai sekoita ne sauvasekoittimella/tehosekoittimella ja siivilöi kuoret ja siemenet pois. 

Laita kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kuplia muutaman minuutin ajan.

Ota kattila liedeltä. Lisää yksi ruokalusikallinen kermasokeriseosta tyrnimehuun ja sekoita. Sekoita sitten tyrnimehu kaiken kermasokeriseoksen kanssa yhteen.

Laita seos annoslaseihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. 

Koristele annokset marjoilla ja nauti!




Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti