torstai 14. syyskuuta 2017

Viikon kuulumiset

HEJ! Viikonlopun ja alkuviikon lennoista selvitty :) Pidin naaman tiukasti kiinni ranskan oppikirjassa, niin siinähän se matka meni. Muutan nimittäin sunnuntaina Ranskaan! Ja ostin viime viikonloppuna ranskan kirjan. 

Helsinki/Espoo ilmasta!


Pakko oppia sen verran, että osaan ohjata taksin lentokentältä oikeaan osoitteeseen ja vaihtaa kuulumiset asuntoni talonhoitajan kanssa. (Mun vuokraaman asunnon rappukäytävän alakerrassa asuu nimittäin talonnainen, joka jakaa postin, siivoaa rappukäytävän ja pitää huolta, että kaikki toimii.) Ranskan opiskelun viimeisen innon pisaran sain vuokranantajani kanssa käyneeni keskustelun pohjalta:

"Puhutko ranskaa?" 
"En"
"Puhutko yhtään?"
"En"
"Se on kyllä huono juttu..."

Joten ei auttanut muuta kuin ryhtyä asiaan ja aloittaa omatoiminen pikaopiskelu 😉 Olen löytänyt Youtubesta hyvän opettajan, kuunnellut ranskan kuuntelukurssia ja tosiaan lukenut tuota Parfait 1 -ranskan oppikirjaa. Olen oppinut laskemaan kymmeneen, luettelemaan viikonpäivät ja ostamaan neljä banaania. Eiköhän näillä pärjää.

Itse lentokone!

Suomesta ostin mukaan myös viisi pakettia Elovenan annospikapuuroja, makuna lemppari vadelma. Meidän officella kuulema istutaan sinne kl 19-20 saakka ja ranskalaisten minimaalisiin lounaskokoihin tutustuneena totesin, että tarvitaan kunnon suomalainen illan välipala, että jaksaa 😊

Oulu!

Toivottavasti kaikilla on ollut hyvä viikko! 


Itse olen kärsinyt hieman selkäkivuista alkuviikon palaverissa, lentokoneessa ja autossa istuskelun sekä liikunnan puuttumisen takia. Eilen kävin kuitenkin heittämässä aamulla powerwalkin ja illalla 25 km maantiepyörälenkin, tänään kävin puolen tunnin aamulenkillä ja illalla 45 min powerwalkilla. Selkä alkaa olla jo parempaan päin, mutta hyvä muistutus taas liikunnan tärkeydestä - ainakin itselläni.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti