sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Chia-puuro

Nyt kun ostin pussillisen chia-siemeniä hillon tekemistä varten, piti keksiä muitakin tapoja käyttää tuo 300 g pussi. Löysin ohjeen chia-puuron tekemiseen täältä.

 

Chia-puuro sopii hyvin myös LCHF-diettiä noudattaville, sillä siemenet sisältävät vain 3,8 g / 100 g hiilihydraatteja (Rainforest Foods). Tutkin äsken chia-siementen hiilihydraattipitoisuutta nopealla googlauksella ja huomasin, että eri valmistajien chia-siemenet sisältävät aivan eri määriä hiilihydraatteja (jotkin jopa 44 g / 100 g). Mistähän tämä johtuu? Minulla on nyt käytössäni tuo Rainforest Foodsin chia-siemen pussi ja sen ravintosisällössä lukee kuitenkin 3,8 g / 100 g.


Chia-puuro

3 rkl chia-siemeniä
2,5 dl vaniljan makuista soijamaitoa
(hyppysellinen suolaa)

Päälle:
omena
avokadoa
cashew-pähkinöitä
pensasmustikoita

Lämmitä soijamaito ja lisää siihen chia-siemenet. Anna turvota noin puoli tuntia. Pidemmällä turvotusajalla maitoa ei tarvitse lämmittää, esim yön yli jääkaapissa voisi toimia (en ole kyllä kokeillut). Chia-siementen on tärkeää antaa turvota nesteessä pitkään, sillä ne imevät jopa 9-kertaisen määrän itseensä nähden nestettä.

Puuroa kannattaa sekoitella siementen turpoamisen aikana, jotta siitä ei tule klimppistä. Siemenet tosiaan turpoavat paljon ja rakenteesta tulee jämäkkä:


Lopuksi kaikkea hyvää ja terveellistä puuron päälle!



Ihanaa sunnuntaita! ♥

2 kommenttia:

  1. Tuo hiilariero selittynee sillä, että jenkeissä kuidut ilmoitetaan myös hiilareina, siinä missä Suomessa ja ainakin useimmissa Euroopan maissa ne vähennetääv hiilihydraattien kokonaismäärästä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa! Tämä onkin ihan uusi tieto mulle! Kiitoksia selvennyksestä :))

      Poista