maanantai 23. syyskuuta 2013

Perunamuusi kookosmaidolla

Erehdyin ystäväni ruokavaliosta. Se ei olekaan raakaruoka, vaan jokin ruokavalio vähän siihen suuntaan. Hän ei oikein itsekään osannut tarkkaa nimeä ruokavaliolleen sanoa, mutta se perustuu Rich Rollin ruokavalioon. Hän on kirjoittanut aiheesta kirjan "Finding Ultra: Rejecting Middle Age, Becoming One of the World's Fittest Men, and Discovering Myself". Ideana tässä ruokavaliossa on valita ruoka niin, että ravintoaineiden määrä saadaan maksimoitua - vegaanisti. Käytännössä tämä tarkoittaa, että eläinperäisiä aineita ei syödä, ruokia ei ylikypsennetä ja siemenet ja kuoret otetaan vihanneksista hyötykäyttöön. Lauantaina teimme kookosmaidolla höystettyä perunamuusia, joka osoittautui ihan lemppariksi!

Perunamuusi kookosmaidolla

Rosamunda-perunoita
Kookosmaitoa
Suolaa
Oliiviöljyä

Keitetään perunat kuorineen sopivan kypsiksi eli haarukka juuri ja juuri uppoaa perunaan, mutta perunoista ei tule ylikypsiä. Valutetaan keitinvesi pois kattilasta ja lorautetaan oliiviöljyä sekaan. Tässä vaiheessa otetaan veitsi käyttöön. Veitsellä leikataan ja murskataan perunat kuorineen kattilassa. Kun perunat on mössätty, lisätään kookosmaito ja suola kattilaan ja sekoitetaan. Ja sitten nautitaan!




Tässä video, johon ohje pohjautuu. Alkuperäisohjeessa käytetään veganesea, mutta sitä ei ilmeisesti Suomessa ole saatavilla, joten käytimme kookosmaitoa - toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti