perjantai 20. syyskuuta 2013

Terveellinen proteiini-täytekakku

Sain YesDeliltä testiin BakePro-leivontaproteiinia. En ole ennen kokeillut leivontaproteiinia, joten suurella mielenkiinnolla lähdin sitä testaamaan! BakePro saapui postissa juuri sopivasti poikaystäväni syntymäpäiväksi, joten päätin ensimmäiseksi kokeilukseni valmistaa siitä täytekakun. Yesdelin sivuilla on muuten myös täytekakkuohje (täällä), mutta tämän kakun tein ihan omalla tuntumalla. "Normaaliin" kakkupohjaan verrattuna korvasin valtaosan (4/5 osan) vehnäjauhoista BakePro:lla ja sokerin korvasin kokonaan erytritolilla.

 

Proteiini-täytekakku

Kakkupohja:
4 munaa
4 rkl erytritolia
2 dl BakePro-leivontaproteiinia (78 % proteiinia)
0,5 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl aitoa vaniljajauhetta
0,5 – 1 dl maitoa

Täyte:
Omena-chia hilloa (makeutettu erytritolilla), ohje täällä
1 banaani
3 dl kermaa
250 g rahkaa
hieman erytritolia
Koristeeksi pensasmustikoita

Ohje:
Vatkaa munat ja erytritoli vaahdoksi. Sekoita erillisessä astiassa kuivat aineet. Yhdistä kuivat aineet muna-erytritol –seokseen varovasti nostellen.

Voitele vuoka huolellisesti ja levitä korppujauhoja voin päälle, jotta kakku irtoaa hyvin vuoasta. Paista 175 C lämpötilassa 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kumoamista, jotta se varmasti pysyy koossa.

Kakkuvuoka katosi muuton yhteydessä, mutta kattila korvasi sen!

Sillä välin, kun kakku oli uunissa, valmistin omena-chia hillon kakun täytteeksi (resepti täällä).


Kun kakku oli kunnolla jäähtynyt vuoassaan (kattilassaan), leikkasin kakun kolmeen osaan. En kovin usein leivo kakkuja, joten en tiedä kuinka tämä pitäisi oikeaoppisesti tehdä - fileerausveitsi toimi tässä kuitenkin erinomaisesti! ;) Kakkupohja sai hyvän rakenteen, samanlaisen kuin ihan perinteisesti vehnäjauhoista leivotulla kakulla on.



Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää rahka ja erytritoli kermavaahdon sekaan. Kakku täytetään kerroksittain omena-chia -hillolla, banaanilla ja kerma-rahka -seoksella. Ensin hillo, sitten banaani, lopuksi kerma-rahka -seos... Ja seuraavaan kerrokseen samat ainekset, mutta eri järjestyksessä! Vähän kokeilun makua vielä tässä täytekakun täyttämisessä ;)




Tämä toimisi hyvin myös kakun päällisenä!

Lopuksi levitin omena-chia -hilloa kakun päälle ja pursotin kerma-rahka seosta kakun kylkii. Pensasmustikat vielä päälle kakun kruunuksi!

Kakun ravintoarvot:


Nam nam, sitten herkuttelemaan! Oli muuten älyttömän hyvää :)


YesDelillä on muuten nyt tarjouksessa kaksi BakePro-leivonproteiinia yhden hinnalla, tarjous täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti