perjantai 6. syyskuuta 2013

Feta-pinaattipiirakka

Ohje pohjautuu Arla Ingmanin reseptiin, joka löytyy alkuperäisenä täältä. Tein alkuperäisohjeen tuplana, sillä ajatuksena on ottaa piirakat huomenna mukaan, kun suuntaamme Kemiönsaarelle rapujuhliin :) PS. Tällä kertaa resepti ei ole vähäkalorinen ja minihiilarinen, mutta sitäkin herkullisempi!


Feta-pinaattipiirakka

Pohja

6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
200 g voita
tilkka vettä

Täyte

6 munaa
4 dl ruokakermaa
1 tl mustapippuria
2 isoa sipulia
300 g fetajuustoa
300 g pinaattia

Täyte valmistetaan sekoittamalla hyvin yhteen vehnäjauhot, voi ja loraus vettä. Pretty simple. Täyte painellaan ohuehkoksi, tasaiseksi kerrokseksi kolmen vuoan pohjalle ja reunoille. Tämän jälkeen pohjat laitetaan jääkaappiin kymmeneksi minuutiksi.

 

Sillä välin, kun pohjat ovat jääkaapissa, on hyvä hetki pilkkoa sipulit ja kuullottaa ne. Kun pohjat ovat levänneet kymmenisen minuuttia jääkaapissa, laitetaan ne suoraan jääkaapista 175 C lämpötilaan uuniin kymmeneksi minuutiksi.


Sillä välin murustetaan fetajuusto ja sulatetaan hieman pinaattia, jos se on ollut pakastimessa sekä valmistetaan muna-kerma-seos rikkomalla munat kulhoon ja sekoittamalla yhteen kerman ja mustapippurin kanssa.

 Sitten otetaan pohjat pois uunista ja täytetään ne! Ensin asetellaan fetamuruset, pinaatti ja kuullotetut sipulin palaset tasaisesti pohjien päälle ja lopuksi kaadetaan muna-kerma-seos täytteiden päälle. Tässä vaiheessa uuni hoitaa loput työt 40 minuutissa 175 C lämpötilassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti