torstai 26. syyskuuta 2013

Karjalanpaisti

Kesän jälkeen, ilmojen kylmettyä on kiva tehdä taas uunissa ruokaa. Eilen tehtiin karjalanpaistia. Olen luullut, että tämä on sellainen ruoka, jota vain äidit osaavat tehdä, mutta näköjään se onnistui minultakin.


Karjalanpaisti

700 g possu- ja naudanlihapaloja
3 sipulia
3 porkkanaa
10 laakerinlehteä
20 maustepippuria
2 tl suolaa

Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi. Leikkaa porkkanat paloiksi. Lisää lihat, sipulit, porkkanat ja mausteet vuokaan ja kaada vettä päälle niin, että kaikki ainekset ovat veden alla. Kypsennä uunissa 175 C 2 - 3 tuntia. Mitä pidempään lihaa pitää uunissa, sen mureammaksi se tulee. Kaikkien liha- ja juurespalojen tulee kuitenkin olla koko ajan veden pinnan alla, jotta ne eivät kuivu.

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti