keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Inkivääri-sokeriherne kanakastiketta

Tänään ihan hirveässä nälässä suunnistin ruokakauppaan. Yleensä se tietää kaupan tyhjentämistä kaikesta rasvaisesta ja sokerisesta, mutta ei tällä kertaa!


Inkivääri-sokeriherne kanakastike ja shirataki-nuudeleita

250 g maustamattomia kanasuikaleita
1 sipuli
150 g sokeriherneitä (käytin pakastettuja)
150 g creme fraichea (maustamaton)
kuivattua inkivääriä ja suolaa
Grana padano juustolastuja

Suikaloi sipu. Paista kana- ja sipulisuikaleet rypsiöljyssä. Lisää sokeriherneet ja anna hautua kannen alla, kunnes sokeriherneet ovat sulaneet. Mausta inkiväärillä ja suolalla. Lisää lopuksi creme fraiche ja anna kastikkeen kuumentua, mutta älä enää keitä. Ripottele hieman grana padano juustolastuja annoksen päälle ja nauti.



Söin tänään kastikkeen kanssa shirataki-nuudeleita, jotka ovat omassa käytössäni uusi tuttavuus. Shirataki-nuudeleissa on vain hyvin vähän kaloreita, mutta paljon kuituja. Olin aiemmin lukenut netistä, että shirataki-nuudelit haisevat hirmuisesti kalalta. Haju oli kuitenkin hyvin mieto ja siivilän avulla kevyesti vedellä huuhdeltuna haju lähti kokonaan pois. Shirataki-nuudelit eivät maistu oikeastaan miltään, joten olen nyt muutamaan otteeseen keittänyt ne Knorrin kasvisfondin kanssa.

Shirataki-nuudelit maustetussa keitinvedessä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti