maanantai 7. elokuuta 2017

Kesäloma Pohjoismaissa

Meillä kävi ihan käsittämätön tuuri kesäloman säiden kanssa - joka ikinen päivä aurinko paistoi. Viime kesänä käytiin kesälomalla Idre tunturilla vaeltamassa maksimilämpötilan ollessa + 8 C, ja kuukausihan oli elokuu. Tänä kesänä taas päivän maksimilämpötila oli joka ikinen päivä yli +20 astetta - ihan älytöntä.


Ensimmäisenä viikonloppuna mun ystävä Suomesta oli käymässä täällä ja aurinko paistoi niin hyvin, että pystyttiin viettämään päivä rannalla. Olin jo siinä vaiheessa ihan ylityytyväinen ja ajattelin että nyt saa vaikka sataa koko loppuloman - olin saanut mun kesän aurinkoannoksen.


Ensimmäinen kokonainen viikko lomaa vietettiin S:n isovanhempien kesämökillä. Tunnelma oli hyvin rento ja päivät täytti lenkkeily, soutaminen, syöminen ja rento hengailu auringossa.




Yksi päiväretki tehtiin Kopparbergin kuparikaivokselle, vanhat kaivoksen avolouhokset on täyttynyt vedellä, joka on kuparin vihertämää.



Seuraavalla viikolla lähdettiin Viking Grace laivalla Suomeen. Mulla ei ollut oikein mitään odotuksia laivasta, onhan noilla kuljettu jo monta kertaa, mutta Grace olikin ihan superhieno! Jos aikoo Gracella matkustaa, suosittelen lämpimästi kokeilemaan Spa-osastoa. Siellä sai istuskella poreammeessa ihastellen saaristoa. Myös limellä maustettua vettä ja hedelmiä sai nauttia vapaasti saunomisen lomassa. Wow-elämyksen sain Spa-osaston Snow Cavesta - enempää en kerro, saatte itse kokeilla ;)

Suomessa valmistauduttiin mun vanhempien kesäjuhliin; tehtiin puutarhatöitä ja laitettiin ruokaa. Lisäksi lenkkeiltiin ja käytiin pariin otteeseen uimassa mun lapsuuden lemppariuimapaikalla, joka on yhä edelleen yksi lemppareista <3


Viimeinen viikko vietettiin Ahvenanmaalla. Voisin hyvin muuttaa sinne, jos sopivaa työtä keksisi. Ahvenanmaa oli ihana! Pelattiin minigolfia, kävin lenkillä, syötiin hyvin ja käytiin museoissa ja näyttelyissä.







 Parasta antia Ahvenanmaalla tällä kertaa oli Kastelholman linna. Me ostettiin keväällä suomalaiset museokortit, sillä on niin kätevä käydä museossa kun voi vaan piipahtaa äkkiä eikä tarvitse miettiä kustannuksia kun on kerran kortin ostanut.





Toinen hieno paikka oli Bomarsundin linnoituksen rauniot. Käveltiin siellä reilun neljän kilometrin vaelluspolku, joka vei meidät läpi raunioiden eri kohteet. Tänne Bomarsundin linnoituksen raunioille ei ole mitään pääsymaksua, vaan sinne voi mennä ihan vapaasti kävelemään. Lisäksi Sundissa on pidempi vaelluspolku, sitä ei tällä kerralla kävelty, mutta joku toinen kerta!





Mun mielestä tämä alla oleva kuva on hieno. Tosin en pidä aiheesta yhtään (Afrikan luksusmetsästys...), mutta nainen on niin upea runsaan mahansa kanssa! Kuva yksi osa Pierre Abensurin näyttelyä "Subjective trophies", joka on tämän kuun loppuun esillä Ahvenanmaan metsästys- ja kalastusmuseossa.

2 kommenttia:

  1. Piti tulla vastavierailulle - jäin pidemmäksi aikaa lukemaan ja ihastelemaan kuvia. :) En voinut muuta kuin liittyä lukijoihin!

    ..ja tervetuloo tänne Raaheenkin päin jumpalle, jos vielä tänne suunnalle eksyt :)

    reenipaiva.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Hei miten kivaa! Tervetuloa kovasti! :)

    Ja kiitoksia, en tiedä vaikka eksyisinkin tässä joku kerta! Huippu sali siellä teillä!

    VastaaPoista