lauantai 12. elokuuta 2017

Raakapasta bolognesekastikkeella

Me ollaan tänään oltu ristiäisissä - nämä oli varmasti ensimmäiset ristiäiset missä oon ollut vuosikausiin! Vedin vahingossa sokeriöverin kasteen jälkeisillä kahvitarjoiluilla, joten illalla oli aika keventää reippaasti. Onneksi jääkapissa odotti raakapastan ainekset, jonka reseptin jaan nyt teille.

   


Raaka-aineet


Pasta:
- Kesäkurpitsa

Kastike:
- muutama valkosipulin kynsi
- 1/2 punasipuli
- porkkana
- muutama tomaatti
- aurinkokuivattuja tomaatteja
- saksan pähkinöitä
- sitruunamehua
- 2 taatelia
- persiljaa

Päälle:
- kukkakaalia




Ohje


Laita ihan ekaksi saksanpähkinät likoamaan hetkeksi veteen.

Jauha sitten blenderissä tai ruokamixerissä muutama kukkakaalin nuppu pieneksi rouheeksi. Tämä tulee lopuksi koristeeksi pastan päälle esittämään parmesaaniraastetta. Jätä rouhe odottamaan erilliselle lautaselle. 

                                      

Kuori kesäkurpitsa pastaksi. Itse käytin normaalia kuorintaveistä, mutta jos omistaa hienomman pastoamisvälineen niin nyt käyttämään!



Leikkaa palasiksi valkosipuli, punasipuli, porkkana ja tomaatit. Laita ne blenderiin (ruokamixeriin) ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. 



Lisää sekoittimeen aurinkokuivatut tomaatit, saksanpähkinät (ilman liotusvettä), sitruunamehu, pari taatelia ilman siemeniä sekä persilja. Sekoita tasaiseksi. 




Tuoksuttele - ihana huumaavan herkullinen tuoksu tuoreista raaka-aineista <3



Levitä kesäkurpitsa lautaselle ja kaada päällä "bolognese"-kastike. Koriste kukkakaalirouheella ja persiljalla ja nauti!


Kokeilkaa ihmeessä! Ihan älyttömän hyvän hyvän makuista - jopa S hyväksyi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti