sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Kevyen päivän aktivointia - vesijumppaa!

Olin sopinut ystäväni kanssa treffit uimahallille. Mulla ei kuitenkaan meinaa innostus riittää sitä samaa 25m rataa uida tai vesijuosta kovin montaa kertaa, joten mietin vaihtoehtoja treenilleni siksi aikaa, kun kaverini treenaisi uintivetojaan.



Etsiskelin netistä vinkkejä vesiliikuntaan ja löysin hauskan vesijumppaohjelman Kirsin Kuntopiiri -blogista! Kuntopiiri käsittää kymmenen liikettä, jotka tehdään hartioiden korkeudelle yltävässä vedessä:
  1. Juoksu ja nyrkkeily
  2. Hiihtohyppy
  3. Haara-perushyppy
  4. Twist frisbeen avustuksella
  5. Jalanojennus eteen, sivulle ja taakse
  6. Pikajuoksu
  7. Hauis-ojentaja
  8. Sammakkohyppy frisbeen avulla
  9. Kissauinti
  10. Kahdeksikko frisbeellä

Olisi ehkäpä kannattanut laittaa treeniohjeet suojakoteloon...

Jouduin hieman muokkaamaan tätä ohjelmaa itselleni, sillä hallillamme ei ollut frisbeitä. Tavallinen uimalauta (vai miksiköhän sitä sanotaan...) toimi vallan mainiosti vastuksena. Kaikki liikkeet tein yrittäen pysyä paikallaan - mikä aktivoikin yllättävän hyvin syviä keskivartalon lihaksia!

Haarahypyssä huomasin sen, että se kannattaa tehdä "väärinpäin". Eli silloin kun jalat on auki, kädet on kiinni ja toisinpäin. Muuten jos heittää sekä jalat että kädet samanaikaisesti sivuille, tuntuu siltä että putoaa pohjaan...

Liikkeissä voi helposti lisätä tai vähentää vastusta pitämällä kämmenen avoinna ja sormet yhdessä, jolloin muodostuu oma pikku räpylä ;) Tein kuntopiitin kaksi kertaa, kokonaisjumppa-ajaksi tuli 40 minuuttia, eli pari minuuttia jokaista liikettä kerrallaan. Olipas yllättävän kiva huoltava treeni uimahallissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti