maanantai 11. helmikuuta 2013

Proteiinisämpylät

Kaivelin arkistoistani taannoin leipomieni proteiinisämpylöiden ohjeen. Laskeskelin, että yhden sämpylän proteiinipitoisuus on 13 g, mikä on samaa luokkaa kaupassa myytävien proteiini- ja vhh-leipien kanssa. Jippaa! Ja nämä ovat vielä paljon paremman makuisia! Proteiinia lisää sämpylöihin tuo soijajauho, jota käytin kolmasosan sämpylöihin käytettävistä jauhoista.
Tässä ohje:

Proteiinisämpylät 6 kpl

3 dl luomumaito, prot 3,3g/100g
2 dl soijajauho, prot 40g/100g
4 dl vehnäjauho, prot 12g/100g
1 dl vehnälese
1 pss kuivahiiva
1 – 1,5 tl suola
2 – 3 rkl luomuhunaja
2 – 3 rkl rypsiöljy

Sekoita kuiva-aineet sekaisin, lisää sitten nesteet. Kohota noin 20 minuuttia. Muotoile pötkyläksi ja leikkaa pötkylä kuuteen palaan. Voitelin sämpylät rypsiöljyllä ja koristelin vehneleseillä. Paista 8 min 200 °C lämmössä. Alla kuvat leipomisprosessista:










Uunituoreet sämpylät ihan vaan aidon voin kanssa on parhautta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti