maanantai 11. helmikuuta 2013

Vatsatreeni

Tänään oli vuorossa vatsatreeni. Piti tehdä myös selkä, mutta sain tuhottua jo tunnin verkkoineen pelkkiin vatsoihin, joten selkä siirtyy huomiselle.

Ensin verkat soutulaitteella sekä vatsapenkissä vinoja ja suoria vatsoja ilman painoja. Soutaminen on mielestäni ylitylsää puuhaa yksikseen. Olen antanut itselleni luvan verkata sillä 5 minuuttia ja olla siihen tyytyväinen. Muuten ei ehkä tulisi koskettua koko vekottimeen ollenkaan, jos vaatisin yhtään pidempiä verkkoja sillä.. Treenivihkoon kirjoitan ihan huutomerkkien kanssa jippiit, jos vaikka 10 minuuttia joku kerta jaksan sillä soudella ;)


Ensimmäisenä treenissäni kohtasin lempparin vatsatreenissä eli alataljan! Hovikuvaaja oli olematon tällä kertaa, joten en saanut kuvautettua itseäni näitä tehdessä, mutta kuvasinpa vekottimet kuitenkin. 

Alataljassa tein ensin 15 kg painolla 20 toistoa. Tuntuipa rankalta jo sekin pikku lepotauon jäljiltä! Sitten 3 sarjaa 17,5 kg, 10 toistolla. Lopuksi vielä kerran 20 kg ja 10 toistoa. Hyvin tuntuu masussa! Tuo kahvakuula on tuossa kahdesta syystä. Ensinnäkin käytän sitä jalkatukena vatsoja tehdessä, kun treenikaveri ei ole matkassa mukana. Toisekseen teen vatsojen lepotaukojen aikana samaisella painolla kylkiä. Tänään tein joka tauolla 10 toistoa per puoli ja kahvakuulassa oli painoa 24 kg.


Treenin toinen liike oli alavatsat jumppapallolla. Eli selälleen maahan, käsillä kahvakuulasta tukea, pallo jalkojen väliin ja pongahdus ylös hartioiden päälle ja sieltä sitten hiiiitaaaastiii alas. Raastaa ihanasti alavatsaa! Näitä tein kaksi sarjaa 30 toistolla.


Kolmas liike vatsapenkillä. Ensin 5 kg levypaino pään taakse ja 20 toistoa. Sitten 10 kg pään taakse ja 20 toistoa, näitä kolme sarjaa. Lopuksi 15 kiloa pään taakse ja kymmenen toistoa.


Lopuksi naisten Muscle&Fitness -lehden viimeisimmästä numerosta bongattu sivuvatsaliike alataljan avulla. D-kahva kiinni alataljaan ja 15 kg painoa. Sitten jalka D-kahvaan ja itsensä vängerrys sivulankkuun, alempi käsi suorana. Ylempi käsi niskan taakse ja sitten polvea ja niskan takana olevan käden kyynärpäätä kohti toisiaan. Tämä liike olisi niin tarvinnut havainnollistavan kuvan, ensi kerralla sitten. Näitä tein kolme sarjaa ja 10 toistoa per puoli.

Tälläinen rääkki tänään vatsalle. Kuulisin enemmän kuin supermieluusti mitä teidän vatsatreeniin kuuluu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti