tiistai 12. helmikuuta 2013

Päivän mittainen diettikokeilu

Olen todella kiinnostunut ruuasta ja etsin yhä edelleen sitä itselleni parhaiten sopivaa ruokarytmiä. Yhdessä vaiheessa yritin minimoida hiilareiden saantia, mutta se ei mulle sovi. Olen kuullut ja lukenut, että toisille hiilihydraatit aiheuttavat väsyneen olon, mutta mulla se on ihan toisin päin! Väsynyt olo iskee muhun, jos en syö hiilareita. Olen siis päätellyt, että hiilarit kuuluvat mun ruokavalioon. Etenkin pyrin syömään hiilareita aamulla, iltapäivällä sekä treenin jälkeen.

Halusin eräänä päivänä viime viikolla katsoa tosi tarkasti mitä tulee päivän mittaan suuhun laitettua, joten tein päiväksi eväät mukaan. Lounas on mun mielestä sosiaalinen juttu, joten marssin työkaverin kanssa lounasruokalaan omien eväiden kanssa :D

Kokeilin dieettityyppistä ruokailua, eli usein ruokaa pataan, mutta melko matalilla kaloreilla ja runsailla proteiineilla. Suosittelen kyllä kaikille painonpudottajille tälläistä ruokavaliota - ei ollut ollenkaan nälkä ja oli kiva, kun koko ajan tiesi, milloin saa seuraavan kerran ruokaa!!!! :) Lisäksi kaloreita tuli päivän mittaan ainoastaan 1572 kcal, mikä on aikalailla mun peruskulutuksen verran. Päivän treenit kulutti ehkä noin 700 kcal, joten olisin hyvin voinut syödä vielä vähän enemmänkin. Liian isoilla kalorivajeilla ei kannata mennä, sillä silloin häviää aina rasvamassan lisäksi myös lihasmassaa. Mutta tämä oli tälläinen kokeilu vaan, täytyy vielä viilata mun keväälle suunnittelemaa dieettiä.

Söin yhteensä kuusi ateriaa päivän mittaan, sekä lisäksi palautusjuoman heti treenin jälkeen. Pyrin syömään aika tarkalleen kahden tunnin välein, sillä nälkäisenä ärripurrikiukku ei ole kaukana. Tältä eilisen ruokalista näytti:

1) Aamiainen: mikroon räjähtänyt kaurapuuro. Ei kovin esteettinen, mutta sitäkin herkullisempi ja super terveellinen! Kaurapuuro 40g, rypsiöljy 10g, 24h Valo pellavansiemen-puolukka-sekoitus 20g, maitoa loraus ja xylitolia makeuttamaan. Makrot: 249 kcal, prot. 5.2g, hh 16g, rasva 18g.


2) Aamupäivän välipala: 80g kalkkunan rintafilettä ja 20g saksanpähkinää. Tää oli hyvä välipala, toi hyvin puhtia aamupäivään! Makrot: 229 kcal, prot. 23g, hh 0,7g, rasva 15g.


3) Lounas: kalkkunan rintafilettä 80g, Findus Classic-sekoitusta 200g ja bataattia 60g. Makrot: 205 kcal, prot. 26g, hh 20g, rasva 2,4g.


4) Välipala: maitorahka 250g. Makrot: 150 kcal, prot. 25g, hh 11g, rasva 0,8 g.


5) Heti treenin jälkeen prodesheikki 140 kcal, prot 27g, hh 1,5g, rasva 2,7g.


6) Päivällinen treenin jälkeen: Jauhelihaa 150g, fetajuusto 5% 50g, parsaa 100g, perunaa 120g ja kurkkua ja lemppari miniluumutomaatteja. Makrot: Makrot: 438 kcal, prot 48g, hh 20g, rasva 18g.


7) Iltapala: vihreää teetä ja pari riisikakkua maapähkinävoilla<3 Makrot: 161 kcal, prot. 5,3, hh 15, rasva 10g.



Nam<33 Riisikakkuja oli tosiaan kaksi, mutta oli niin hyviä, että toinen tuli hutkittua nassuun jo kameraa etsiessä :D Maapähkinävoi on mun uus superlemppari, maistuu ihan snickers-patukalle!

Yhteensä: 1572 kcal, prot. 159,5g, hh 84,2g, rasva 66,9g.

Ennen aamuaerobista en syö mitään, sillä yritän sen avulla poltella rasvamakkaroita vatsaltani. Aamiaisen pistelen siis vasta aamuaerobisen jälkeen. Kahvia en tähän jaksa kirjoitella, sillä sitä tulee päivän mittaan heitettyä huiviin niin monessa välissä ;)

Miten muut liikkujat / bodybuilderit syö?

8 kommenttia:

  1. Ai kun hyvän näköistä aamupuuroa! Mut kyllä munkin sekotukset vähän tuolta näyttää. :D

    Hyvä blogi by the way! Seuraan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheh juu nuo sörsselit ei ehkä ihan joka nassuun menis ulkonäön puolesta, mutta maku ja terveellisyys ratkaisee kiireisissä aamuhetkissä ;)

      Huippu juttu jos tykkäät! Tervetuloa lukemaan! :)

      Poista
  2. Musta on tosi hyvä, että syöt noin monipuolisesti. Sitä kyllästyy äkkiä, jos alkaa karsia liikaa ruokavaliota.

    Mä syön kyllä ihan kaikkea, mutta kohtuudella. :) Oon joskus kokeillut Atkinsia vähän aikaa, mutta se oli vähän turhankin tehokas ja alkoi kaikki liha yököttää aika äkkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja jos miettii terveellistä elämäntapaa koko loppuelämän mittaisena projektina, olisi parempi, ettei siihen ihan heti kyllästyisi :D Tällä hetkellä oon erityisen innostunut hyvistä rasvoista ja koitankin upottaa niitä ruokavaliooni mm. rypsiöljyn, pellavansiementen ja saksanpähkinöiden muodossa :)

      Toi on just oikee asenne! Mulla on vielä vähän hakusessa se kohtuus, ainakin jos jotain oikein herkkua sattuu kohdalle ;)

      Poista
  3. hei! oon nyt törmänny tässä muutamassa fitness blogissa tuohon maapähkinävoihin ja ihan mielenkiinnosta kyselen että onko se terveellistä ja hyvää näissä fitneshommissa? :)) oon tässä ite vasta alottelemassa näitä juttuja ja näyttää niin hyvältä että pakko kanssa testailla tuota jossain vaiheessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Maapähkinävoissa on paljon hyviä rasvoja ja runsaasti proteiinia. Kuitenkin siinä on todella paljon kaloreita. Pienissä määrin se on terveellistä herkkua, mutta ei sillä pelkästään pidä elämään ruveta;) Eipä se mitään ihmeainetta ole, mutta tosi hyvää ja herkkuna sellaista, joka on täynnä kropalle hyödyllisiä ravintoaineita.

      Luulen siis, että maapähkinävoin suosio perustuu siihen, että se on yksi harvoista makeanhimon sammuttajista, jotka ovat ravintosisällöltäänkin hyviä (vrt. esim karkki ym. jotka maistuu hyvältä, mutta joissa ei ole mitään kropan hyvinvoinnille / terveydelle hyödyllisiä aineita). Eli ei pelkästään fitness-urheilijoille, vaan meille kaikille hyväksi :)

      En nyt ole mikään ihan tämän alan spesialisti, joten jos joku osaa vastata paremmin, niin kuulen itsekin mieluusti! :)

      Poista
    2. Kiva jos tästä oli jotain apua (: Kannattaa ainakin kokeilla! Mun mielestä maistuu aika paljon snickers-patukalta :)

      Poista