keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Koti-iltaa ja kanelipullia!

Eilen vietettiin kunnon kokkaus-koti -iltaa! Tehtiin päivälliseksi haukifileitä, jotka maustettiin sitruunamehulla ja sitruunapippurilla sekä valkosipulilla. Lisukkeeksi kantarellikastiketta, perunamuusia ja salaattia - eli kunnon kotiruokaa pitkästä aikaa! :)


Jälkkäriksi leivottiin kanelipullia. Siis ihan normaaleja kanelipullia! Yritin kyllä ujuttaa sokerin sijasta erytritolia, vehnäjauhojen sijasta soijajauhoja ja voin sijasta rypsiöljyä, mutta poikaystävä sai mut ylipuhuttua leipomaan ihan normaaleja pullia kanssaan. Huhhuh mikä määrä sokeria, vaaleaa vehnäjauhoa ja ihka aitoa voita siihen meneekään :D Meillä kotona on aina leivottu pullat rypsiöljyyn (...mistäköhän oon saanu tän terveysintoiluni :D), mutta nyt siis ihan voihin! Yhtään pullaa en kyllä saanut alas, kun herkuttelin leivonnan aikana jo sillä taikinalla niin paljon... Ihan mieletöntä herkkua!


Kaulintakaan ei mun kodista löydy, joten käytettiin opiskelijakikkaa eli fairylla puhtaaksi hinkattuja siideritölkkejä kaulimen korvikkeena. Pitäisköhän munkin pikkuhiljaa aikuistua ja ostaa se kaulin!:D PS. Jos joku kaulinten valmistaja lukee tätä, niin saa sponsoroida ;)

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää molemmat! Hauesta tosin on tooosi työlästä noukkia niitä ruotoja pois! Mutta vaivan arvoista ;)

      Poista