torstai 7. maaliskuuta 2013

Stevialla makeutettu Crème Brûlée

Tuossa jo jokin aika sitten tein Crème Brûléeta edes hieman terveellisemmin, makeutin sen nimittäin stevialla. Täysin stevialla makeutettu tämä resepti ei ole, sillä jotta pinnasta saa Crème Brûléelle ominaisen rapean kovan, on käytettävä ihan sokeria. 



Crème Brûlée (stevia)

2dl kerma
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1 tl stevia
ripaus suolaa
raakaruokosokeria (pinnalle)

Laita uuni lämpenemään 175 °C. Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi, mutta älä keitä. Sekoita keltuaiset, vaniljasokeri, stevia ja ripaus suolaa. Lisää kuuma kerma kokoajan sekoittaen. 

Laita massa tarjoiluastioihin ja paista uunissa 175 °C lämpötilassa 25 minuuttia. 

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään pari tuntia, mutta yönylikään ei ole pahitteeksi. Juuri ennen tarjoilua ripottele pinnalle raakaruokosokeria ja sulata se siihen kaasupolttimen avulla.




Nam<3 Niin herkullista! Alkoikin tekemään taas mieli :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti