torstai 28. maaliskuuta 2013

Kotitekoista ja terveellistä muromysliä!

Löysin Crafter's Daily -blogista loistavan muromyslireseptin! Päätin heti kokeilla tehdä myös itse mysliä! Muokkasin ohjetta hieman; vaihdoin sokerin erytritoliin, jolloin myslistä tulee hieman vähäkalorisempi. Mulla ei myöskään ollut muita hiutaleita kuin kauraa kotona, joten sillä mentiin!


Muromysli

5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl rypsiöljyä
1,5 dl vettä
0,8 dl erytritolia
ripaus vaniljasokeria
saksanpähkinää murskattuna

Sekoita kaikki aineet sekaisin ja sitten uuniin noin 150 °C reiluksi puoleksi tunniksi. Sekoita välillä, jotta mysli ei pala.

Kaikki ainekset kulhoon ja sekaisin!

Mysli levitettynä pellille juuri ennen uuniin menoa...

...ja valmista mysliä! :)

Olen ollut niin pitkään kuin muistan muromyslien rakastaja. Kuitenkin suuri sokerimäärä on saanut mut jättämään valmiit muromyslit kaupan hyllyyn. En ole ajatellut, että muromyslin valmistaminen itse on näin helppoa - aineet vain sekaisin ja uuniin! Nomnomnom<3

6 kommenttia:

  1. Hei mahtavaa, että kokeilit! mulla ei ookaan haisua mitä tuo erytritol on? ilmeisesti jotain makeutusainetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli heti pakko kokeilla :) Erytritoli on sokerialkoholi, joka valmistetaan glukoosista käymisen avulla. Se on melkein yhtä makeaa kuin sokeri, mutta sisältää kaloreita alle 0,2 kcal/g. Ihan huipputuote! Paitsi hinta on vähän turhan korkea, 500g pussi maksaa kympin luokkaa...

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta! Muromysli on munkin suurta herkkua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on kyllä niiiin hyvää :) Kantsii kokeilla tehä itsekin!

      Poista