tiistai 12. maaliskuuta 2013

Venyttelyn tärkeys!


Muistan, kun nuorempana venyttelin joka ilta aina hampaita pestessäni ja muutenkin olin aktiivinen venyttelijä. Sittemmin rutiini on jäänyt, mutta nyt saliharjoittelun myötä venyttelyn tarve on vaan kasvanut entisestään. Huomasin tämän persiintuntuvasti viime syksynä. Kärsin kovista alaselkäkivuista, enkä keksinyt mistä ne mahtaisivat johtua. Kiinnitin huomiota työasentooni, venyttelin selkääni ym... Lopulta selkäkipu äityi niin kovaksi, että välillä kun nousin seisomaan - etenkin jos olin ollut lattialla mahallaan makaamassa - ei jalat vaan pysyneet alla.

Takareisi- & pohjeakrobatiaa :D

Varasin ajan terkkarille ja hän ehdotti kokeilemaan pakaralihasten venyttämistä fysioterapeutin aikaa odotellessa. Fysioterapeutin aikaa ei koskaan tarvinnut kuitenkaan käyttää, sillä apu löytyi kuin löytyikin venyttelystä.



Pakaralihakseni olivat menneet niin juntturaan, että jumi säteili selkään saakka. Haluan vain muistuttaa venyttelyn tärkeydestä, sillä itse jouduin toteamaan tämän en kantapään, vaan ihan persiin kautta. Nykyään venyttelen lähes päivittäin ainakin niitä pakaralihaksia, eikä selkäkipu (kopkop!) ole enää vaivannut. Nyt siis kaikki venyttelemään! Parikin minuuttia päivässä voi näköjään tehdä ihmeitä :)


Tässä se mun selkäkipujen kannalta oleellisin: pakaravenytys!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti