tiistai 12. maaliskuuta 2013

Intialainen ashwagandha-jauhe testissä!

Löysin uuden tuttavuuden luontaistuotekaupasta - intialaisen ashwagandha puun juurista tehdyn jauheen! Innostun aina suuresti kaikista hyvinvointiin liittyvistä asioista, joten ei muuta kuin testiin vaan :) Ashwagandha on monivuotinen, 1-2 metriä korkea pensas, joka on esittelyssä alla olevassa kuvassa.



Ashwagandha jauheen väitetään lisäävän serotoniinia aivoissa, mikä edesauttaa hyvän olon tuntemuksia. Ashwagandhalla kerrotaan olevan myös antioksidanttisia ja suorituskykyä parantavia vaikutuksia. Loistavia lupauksia ainakin!



Perinteisesti ashwagandha-yrttijauhetta käytetään hunajalla makeutetun lämpimän maidon kera ja otetaan kupillinen kahdesti päivässä. Kokeilin itsekin tätä sekoittamalla teelusikallisen ashwagandha jauhetta kupilliseen hunajalla makeutettua maitoa, mutta lisäsin siihen mausteiksi vielä kardemummaa ja kanelia. Olisi ilmeisesti pitänyt hörppiä nopeammin, sillä jauhe pakkaantui mukin pohjalle ja sitä sai sieltä noukkia.



Käyttösuosituksena jauheella on 1 tl kahdesti päivässä. Katsotaanpa onko tällä mitään vaikutusta muhun! ;)

Tiedot: CoCoVi

3 kommenttia:

  1. Olen tuota samaista jauhoa koittanut itsekin käyttää, mutta on se niin järkyttävän pahaa, että terveysvaikutukset saa jäädä mun puolesta väliin, jos edellytyksenä on tuon popsiminen.. :D

    Ihana blogi sinulla, olen kauan jo seuraillut, mutta vasta nyt uskaltauduin kommentoimaan.

    Tsemppiä treenaamiseen ja hyvää kevään alkua sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo tätä ei ehkä ihan sen maun takia kannata ostaa:D Jostain netistä luin, että tätä kutsutaan myös nimellä "the smell of a horse" sen takia, että se antaa voimia yhtä paljon kuin hevosella on, mutta mä luulen, et lempinimi johtuu siitä hajusta/mausta, mikä tällä jauheella on :D

      Tosi ihana kuulla, että tykkäät lukea blogia! Kivoja treenejä sulle kans ja ihanaa kevätaikaa! :)

      Poista
  2. mä ostin tätä ekaa kertaa eilen! laitoin illalla rahkan joukkoon ja täytyy sanoa, ettei mikään kovin kiva makuelämys :D pitää kokeilla tätä sun reseptiä, kiitos!

    VastaaPoista