maanantai 18. maaliskuuta 2013

Vähähiilihydraattinen pitsa

Tehtiin lauantaina vähähiilihydraattista salami-aurajuusto-ananas -pitsaa kaverini kanssa. Salami, aurajuusto ja ananas ovat ihan mun lempparitäytteitä pitsassa! Etenkin aurajuusto on hyvin mielipiteitä jakava täyte, mutta onneksi kerrankin mulla ja kaverillani osuivat makunystyrät kohdilleen!

Resepti:

Pohja

2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 pss juustoraastetta
250 g maustamatonta rahkaa
2 kananmunaa



Täyte

1/2 tölkkiä tomaattimurskaa, meillä oli valkosipuli-basilika maustettua
1 pötkö salamia
1 purkki ananasta
1 pieni tölkki oliiveja
muutama siivu aurajuustoa
1 pss juustoraastetta



Ensin pidettiin pohjaa 200 °C lämpötilassa noin 15 min, kunnes se sai kivasti väriä. Sitten pohja pois uunista ja täytteet päälle. Laitettiin juustoraaste muiden täytteiden alle. Itse teen yleensä toisin päin, mutta ystäväni neuvoi, että pitserioissakin tehdään aina näin ja hyvin onnistui :) Sitten pitsa takaisin uuniin noin 15 minuutiksi, kunnes juusto oli sulanut.  Namnamnam niin hyvää, muuta ei voi sanoa :)


10 kommenttia:

  1. Ah! Just tuumailinkin yks päivä että pitsaa olisi kiva tehdä, mutta se vehnäjauhon määrä.. Kiitos siis :) Kiva blogi muuten, hetken oon jo seuraillut ja ihanan rempseää luettavaa!! :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäät blogista! :D Ihana saada aktiivisia lukijoita :)

      Juu toi pitsa on mun mielestä itseasiassa jopa paljon herkullisempaa kuin tavallinen pitsa. Ihan vähäkalorinen se tosiaan ei ole, kun juustoa menee pohjaankin jo melkoisesti, mutta IHAN SUPER HYVÄÄ! Kannattaa kokeilla ;) Kerro sitte tykkäsitkö!!

      Poista
  2. Hyvännäköstä settiä! :)
    Satuikko makroravinteita laskeskelemaan tosta pellillisestä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes eikös olekin! ;) En kyllä tällä kertaa laskenut makroja, sen verran voin kuitenkin arvailla, että rasvaa käytetyn juustomäärän takia on melkosen paljon :D

      Poista
    2. Kyllähän sitä ny rasvaa pitää saada, että jaksaa ;)

      Poista
    3. No näinhän se kyllä on! Kyllä sitä energiaa pitää saadakin, kun kuluttaa ;)

      Poista
    4. http://12vk.blogspot.fi/2013/03/food-corneri-2-jalkareeni.html

      Käys kattoon tosta vaihtarina erittäin loistelias illallinen ;)

      Poista
    5. Ajjaj hyvältä näyttää! :) Oon tehny saman tyyppistä munakasta, mutta kanatäytteellä. Täytyykin kokeilla myös jauhelihalla! Kanatäytteiseen sopii hyvin sweet chili -kastike mausteeksi ;) Täytyykin alkaa seuraamaan sun 12 viikon haastetta!

      Poista
  3. Hyvä resepti, piristi kummasti sunnuntai-iltaa ;) Mainitsin omassakin blogissa tämän ohjeen ja linkitin tänne. Jos asia ei ole ok niin ilmoitusta vaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ihana kuulla, että tämä ohje maistui ja piristi iltaa! :) Kävinkin jo kurkkaamassa sun blogissa ja näyttääpä herkulliselta - kumpa pääsisin osingoille :D Kiitos linkityksestä!

      Poista